- Sportmassage

Sportmassage en blessurepreventie

Sinds het behalen van het diploma sportmassage en het diploma blessurepreventie in 2004 ben ik actief sportmasseur. Zowel in mijn praktijk als bij de diverse evenementen van het massageteam Noord Holland van het NGS. De evenementen waar er door dit team gemasseerd wordt zijn o.a. de Van Dam tot Dam loop en de halve marathon van Egmond. 

Sportmassage is een professionele massage waarbij de spieren soepel gemaakt worden en verkrampingen/verklevingen worden weggemasseerd. Hierdoor wodt het evenwicht weer hersteld en worden blessures voorkomen.

Niet alleen voor sporters maar ook voor mensen die door hun werk eenzijdig bewegen is een sportmassage zeer effectief. Bijvoorbeeld de hele dag achter een beeldscherm of zwaar lichamelijk werk

Sporttape en medical/kinesio tape behoren beiden tot de mogelijkheden. Sporttape zorgt voor een remming in de beweging. Hierbij wordt door het tapen de eindstand beperkt.

Bij medical tape/kinesio tape wordt gebruikgemaakt van ruimte beïnvloeding waardoor er een betere doorbloeding ontstaat. Hierdoor wordt de pijn gedempt en het herstel bevorderd.

Hieronder nog enkele links wanneer u meer over sportverzorging wilt weten.